• Welcome Visitor! Please take a few seconds and Register for our forum. Even if you don't want to post, you can still 'Like' and react to posts.

need help ! 2000 4.0 skipping/bucking

wynnespeed

New Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
47
Reaction score
0
Points
0
Location
GA
Vehicle Year
1995 and 2000
Make / Model
ford
Engine Size
2.3 and 4.0
Transmission
Manual
All spark plugs are new so are the wires. There all connected and nothing is loose plugs and wire wise. It doesn't skip bad at idle but apon acceleration it miss fires or skips pretty bad, my girlfriend drives the truck and she said it started kind of out of no where,

I put heat in it but it didn't help cause I thought it has water in the gas.

i found that after the truck gets to op temp and you drive it for a few miles it does just fine, but after you turn it off and it cools down and you start it back up it runs like crap til it get back to op temp.

tps? temp sensor? cam positioning sensor?

Any ideas? Thanks
 


Rock Auto 5% Discount Code: BD8D9A3814E19D Expires July 5th, 2022

wynnespeed

New Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
47
Reaction score
0
Points
0
Location
GA
Vehicle Year
1995 and 2000
Make / Model
ford
Engine Size
2.3 and 4.0
Transmission
Manual
why was this moved
 

adsm08

Senior Master Grease Monkey
Supporting Member
Article Contributor
Ford Technician
TRS 20th Anniversary
Joined
Sep 20, 2009
Messages
34,623
Reaction score
3,577
Points
113
Location
Dillsburg PA
Vehicle Year
1987
Make / Model
Ford
Engine Type
4.0 V6
Engine Size
4.0
Transmission
Manual
2WD / 4WD
4WD
Tire Size
31X10.50X15
Could be plugged up injectors.
 

wynnespeed

New Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
47
Reaction score
0
Points
0
Location
GA
Vehicle Year
1995 and 2000
Make / Model
ford
Engine Size
2.3 and 4.0
Transmission
Manual
if they were plugged why would it run fine after you drive it for a few miles?
 

Sponsored Ad


Sponsored Ad

Top