• Welcome Visitor! Please take a few seconds and Register for our forum. Even if you don't want to post, you can still 'Like' and react to posts.

Battery light on


timbert75

New Member
Joined
Jan 3, 2010
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Vehicle Year
2000
Make / Model
Ford
Transmission
Automatic
Ranger would not start. Replace battery with new one. Also found that the alternator was shot (tested by local shop) so I installed new one. At the same time I installed new serpentine belt since old one was cracked and worn. After all of this battery light is still on. It seems that no voltage is getting back to the battery since the battery was drained after 20 minutes. Performed several checks with multimeter-battery is grounded properly-and it seems that no voltage is coming off of the post of the alternator. New alternator has been removed and bench tested with no problem. Trying to figure out what the next step is.
 


Rock Auto 5% Discount Code: 70D65189E6D8FF: January 5th, 2022

Doom's Day Custom

New Member
Joined
Sep 23, 2009
Messages
845
Reaction score
5
Points
0
Location
nj
Vehicle Year
1996
Make / Model
ford
Engine Size
4.0l
Transmission
Automatic
Did you put the belt on right????OR is the fuseable link or fuse shot ????Make sure all the wire connected too..
 

timbert75

New Member
Joined
Jan 3, 2010
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Vehicle Year
2000
Make / Model
Ford
Transmission
Automatic
Belt is on correct. Fuseable link and all related fuses are OK. Wires have been double checked for proper fitment. Battery terminals and all wires have been checked for corrosion.
 


Top