• Welcome Visitor! Please take a few seconds and Register for our forum. Even if you don't want to post, you can still 'Like' and react to posts.

Transmission Gone CrAzY?!


cw40342

New Member
Joined
Feb 27, 2015
Messages
41
Reaction score
0
Points
0
Vehicle Year
1997
Make / Model
Ford
Transmission
Automatic
I recently had a new transmission put in my truck but the O/D OFF light still flashes. I have taken it back NUMEROUS times to have it checked because that usually means its over heated but everything checks out and reads fine.

The one thing that changed after the first one blowing up was some wires that were damaged that have been fixed. The problem is I am not sure where they even hook into. Its a light green male plug with four wires. It looks to be going towards the transmission but it is really hard to see.

Any help i mean any help is appreciated
 


Rock Auto 5% Discount Code: F9A1A579ACFAD1: October 1st, 2021

TxGasRacer

Member
U.S. Military - Veteran
Joined
Oct 17, 2011
Messages
170
Reaction score
2
Points
18
Age
68
Location
SE Texas
Vehicle Year
1998
Make / Model
Ranger
Engine Type
4.0 V6
Engine Size
4.0 ohv
Transmission
Automatic
2WD / 4WD
2WD
it sounds like a O2 sensor plug and it would hook up to the wire pigtail on one of your O2 sensors that are screwed into your exhaust pipes.
 

cw40342

New Member
Joined
Feb 27, 2015
Messages
41
Reaction score
0
Points
0
Vehicle Year
1997
Make / Model
Ford
Transmission
Automatic
Thanks for your reply

it sounds like a O2 sensor plug and it would hook up to the wire pigtail on one of your O2 sensors that are screwed into your exhaust pipes.

Didn't realize till now the guy I bought from said he had burns something when he was torching some exhaust bolts.

I actually have a partial photo of it I think
 

Attachments



Top