• Welcome Visitor! Please take a few seconds and Register for our forum. Even if you don't want to post, you can still 'Like' and react to posts.

Running Rich Could use some help

multiranger

Praise the Lowerd!
MTOTM Winner
Joined
Jul 7, 2009
Messages
1,809
Reaction score
17
Points
38
Location
Loganville GA
Vehicle Year
1990
Make / Model
Ford
Engine Size
4.0
Transmission
Manual
I have a 92 4.0 that has code 173. I have checked all the injectors, the return fuel line replaced the FPR (Which did make the code go away for an hour or so) here is a screen shot of my Snap On Scanner data

IAC (%) 41.0 TP MODE C/T
TPS (V) 0.86
IAT=ACT (V) 1.60 IAT=ACT (CELSIUS) 53
ECT (V) 0.74 ECT (CELSIUS) 82
INJ PW1 (mS) 1.69 OPEN/CLOSED LOOP OPEN
SFTRIM 1(%) 1
SPARK ADVANCE (DEGREE) 18
VPWR =BATT(V) 14.4
WAC=WOT A/C ON
CANP=PURGE OFF
 


88_Eddie

Well-Known Member
Solid Axle Swap
Joined
Oct 1, 2009
Messages
6,616
Reaction score
156
Points
63
Location
Raleigh, NC
Vehicle Year
1988, 2000
Make / Model
Ford
Engine Size
2.9L, 4.0L
Transmission
Manual
try cleaning the 02 sensor
 

multiranger

Praise the Lowerd!
MTOTM Winner
Joined
Jul 7, 2009
Messages
1,809
Reaction score
17
Points
38
Location
Loganville GA
Vehicle Year
1990
Make / Model
Ford
Engine Size
4.0
Transmission
Manual
try cleaning the 02 sensor
I have cleaned the O2, Installed new fuel rail gasket, torqued the intake, soaked the injectors in Sea Foam for over an hour, cleaned the MAF with CRC MAF cleaner, checked for VAC leaks.... Still a no go..
 

Sponsored Ad


Sponsored Ad

Top