• Welcome Visitor! Please take a few seconds and Register for our forum. Even if you don't want to post, you can still 'Like' and react to posts.

Flashing OD light, no speedo, new VSS


ReneGoFast

New Member
TRS 20th Anniversary
Joined
Aug 8, 2012
Messages
6
Reaction score
0
Points
1
Location
Gr, Mi
Vehicle Year
1996
Make / Model
Ford
Engine Size
4.0
Transmission
Automatic
I have searched and read most everything I could find under "VSS". Flashing OD and speedometer not working, and have not found where anyone has actually fixed this problem. I have a 96 ranger XLT, 2wd 4.0 automatic ( 4r55e per the info on this forum) which had been running just fine, until the speedo started bouncing around at highway speeds between 70 and 0 on a 15 mile trip. On the way back it just stayed at 0. And the OD light was blinking. I have installed a new VSS , but like the others, it didn't fix the problem I hooked up my obdll reader and PCM is not receiving a signal from the VSS how do I trace the signal from the VSS to the PCM? Anyone have any ideas? Thanks!!
 


Rock Auto 5% Discount Code: 81874766E40C6A 5th, 2022

adsm08

Senior Master Grease Monkey
Supporting Member
Article Contributor
Ford Technician
TRS 20th Anniversary
Joined
Sep 20, 2009
Messages
34,623
Reaction score
3,567
Points
113
Location
Dillsburg PA
Vehicle Year
1987
Make / Model
Ford
Engine Type
4.0 V6
Engine Size
4.0
Transmission
Manual
2WD / 4WD
4WD
Tire Size
31X10.50X15
Signal is relayed through the ABS module. If it goes, or if the splice goes bad, signal goes bye-bye.
 


Top