Home Ford Ranger Forum Builders Guide How To Tech Other Articles Featured Rangers Readers Rangers Classifieds Shirts & Decals

 
Old 11-13-2009, 04:25 PM   #1
2.8broncoII
Member
 
2.8broncoII's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 183
Rep Power: 21
2.8broncoII is on a distinguished road
Default starter wire problem

sometimes when we go to start her truck you turn the key all the lights light up and radio turns on but the starter wont turn over. so i climb under the truck wiggle the red wire around on the starter then it will start and is fine for afew weeks. then it happens again and i fix it the same way. im thinking there is corosion on the terminal? should i replace the whole wire? die-electic grease?
where does this cable go?
where can i get one?
what is it called?
and is it hard to replace?

thanks all,
dan
__________________
2002 dodge dakota- qc 4x4 v8 FOR SALE
1994 ford explorer 4x4- 35 inch mickey t's, 4 inch lift, more on the way SOLD
1998 ranger - 4.0,auto,4x4 SOLD
1990 gmc suburban - custom craft, 5.7, 700r4
F/S: I HAVE DOORS AND A HOOD FROM AN 84 B2. IN GREAT CONDITION.
2.8broncoII is offline   Reply With Quote
Advertisement (Not shown to 'Premium Members')
Old 11-14-2009, 01:54 PM   #2
Mark_88
Member
 
Mark_88's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 18,386
Vehicle Year: 2007
Vehicle Make: Dordge
Vehicle Model: Care A Van
I use this vehicle for: Space travel
My credo: Love Thy Neighbor
Rep Power: 102
Mark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond repute
Default

You may have to replace some parts, but try cleaning the terminal and then spraying with a good shot of silicone spray...then make sure the contacts are tightened...use a lock washer if you have one...they tend to wiggle loose all the time...
__________________
Rome and my Ranger were not built in a day...
1988 Ranger 2.0 5 spd (gone)
1988 Ranger 2.3 " (gone)
1996 Ranger 2.5 (gone)

On-line manual link
http://www.therangerstation.com/foru...94#post1581294
Mark_88 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2009, 12:51 AM   #3
2.8broncoII
Member
 
2.8broncoII's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 183
Rep Power: 21
2.8broncoII is on a distinguished road
Default

it was just a push on connector. i just cut the end off crimped on another female connector and used some die-electric grease. turned out good as new. the guy at napa said this is a common problem on the rangers, and thankfully it was a super easy fix.
__________________
2002 dodge dakota- qc 4x4 v8 FOR SALE
1994 ford explorer 4x4- 35 inch mickey t's, 4 inch lift, more on the way SOLD
1998 ranger - 4.0,auto,4x4 SOLD
1990 gmc suburban - custom craft, 5.7, 700r4
F/S: I HAVE DOORS AND A HOOD FROM AN 84 B2. IN GREAT CONDITION.
2.8broncoII is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2009, 11:48 AM   #4
Mark_88
Member
 
Mark_88's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 18,386
Vehicle Year: 2007
Vehicle Make: Dordge
Vehicle Model: Care A Van
I use this vehicle for: Space travel
My credo: Love Thy Neighbor
Rep Power: 102
Mark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond reputeMark_88 has a reputation beyond repute
Default

Cool...good to hear it was an easy fix...
__________________
Rome and my Ranger were not built in a day...
1988 Ranger 2.0 5 spd (gone)
1988 Ranger 2.3 " (gone)
1996 Ranger 2.5 (gone)

On-line manual link
http://www.therangerstation.com/foru...94#post1581294
Mark_88 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
from old 4.0 swap MrE_Powers 'Other' Engine Conversions 5 04-26-2011 09:59 PM
Strange problem, is my battery going bad, starter or solinoid? OilPatch197 General Discussions 12 01-31-2009 01:43 PM
Starter question Kyle M. 4.0 Liter Forum 5 01-18-2009 09:33 AM
very weird spark problem, '84 mustang blue83ranger Non RBV Tech 6 08-20-2008 01:33 PM
PLZ help start problems need help fast... kb1794 Misc Electrical & Gauges 3 08-30-2007 02:26 AM




All times are GMT -5. The time now is 02:16 PM.




1999-2018 / 959 Media LLC / All Rights Reserved